Hlavní obsah

Řidič rozjel kamión přímo na policistu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROZVADOV

Sáhnout po služební zbrani musel v úterý večer policista z dálničního oddělení v Ostrově na Tachovsku, na kterého na dálnici u Rozvadova najížděl slovenský řidič kamiónu. Strážce zákona se přitom snažil cizince usměrnit, aby se zařadil zpět na konec fronty kamiónů stojící před hraničním přechodem, kterou bezdůvodně předjížděl.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

"Policista vyzval řidiče, aby se vrátil zpět na konec fronty. Ten na to reagoval slovy, že ho poslouchat nebude a stočil několikatunový kolos proti němu. Policista v poslední chvíli vytáhl zbraň a namířil ji na kola kamiónu s výzvou, že bude střílet. Až to řidiče přimělo zastavit," popsal drama šéf tachovských policistů Lubomír Kučera.

Agresivního řidiče později policisté zadrželi a obvinili z trestného činu útoku na veřejného činitele. Cizinec skončil v cele a státní zástupce navrhl soudci, aby ho poslal do vazby.

"Že si na nás řidiči otvírají hubu, na to už jsme zvyklí. Jenže v poslední době se stalo módou, že když se někomu policista nelíbí, tak ho ztluče. Policisté se bojí bránit, protože ve většině případů se to obrátí proti nim a oni budou ti špatní, kteří zasáhli brutálně a nepřiměřeně," řekl policejní důstojník, který má na starosti chod dálniční policie.

Spory na denním pořádku

Podle zástupce vedoucího dálničního oddělení policie v Ostrově Miloslava Stuchlíka už mají někteří jeho podřízení strach chodit do služby. "Musejí být pořád ve střehu, aby nebyli překvapeni zase nějakým útokem."

Policisté hasí spory mezi tiráky čekající na odbavení i několik desítek hodin a těmi, co je předjíždějí, denně. "Propichují si navzájem pneumatiky, přeřezávají vzduchové hadice od návěsů, rozbíjejí si světlomety, a dokonce jsme zažili i spor, který vyvrcholil házením melounů, které jeden z řidičů vezl," řekl Stuchlík.

Reklama

Výběr článků

Načítám