Hlavní obsah

Řidič ostravské tramvaje smrti nastoupí příští týden do vězení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Bývalý řidič tramvají Petr Hroch, který byl odsouzen na čtyři roky kvůli tragické nehodě tramvají na ostravské jednokolejce, nastoupí příští týden do vězení. Pětadvacetiletý Petr Hroch loni v dubnu zavinil na lince číslo 5 ve Vřesině u Ostravy čelní střet dvou tramvají, při kterém zemřeli tři cestující včetně šestiletého chlapce. Dalších pět desítek lidí bylo při nehodě zraněno.

Foto: Aleš Honus, Právo

Petr Hroch

Článek

„Už jsem obdržel výzvu k nástupu trestu. Mám nastoupit nejpozději v úterý 15. prosince do 16 hodin, ale rozhodl jsem se, že nastoupím o několik dní dříve. Asi už příští pátek,“ řekl Hroch Právu.

Vánoční svátky tak odsouzený řidič stráví za mřížemi. „Mohl bych sice požádat o odklad ze závažných důvodů. Ale Vánoce nejsou závažný důvod,“ řekl pětadvacetiletý muž, který se několik týdnů po nehodě oženil. Potomky zatím neplánuje. „Nemá smysl zakládat rodinu, když musím do vězení,“ dodal s tím, že jeho manželka na něj bude čekat, až si trest odpyká. Propuštěn může být nejdříve na podmínku po odpykání poloviny trestu.

Petr Hroch na jednokolejné trati číslo 5 loni v dubnu nepočkal na zastávce ve Vřesině na to, až z protisměru přijede do výhybny druhá tramvaj, a vjel na trať. V zatáčce nedaleko koupaliště se  ve velké rychlosti střetl s protijedoucí soupravou.

Foto: Josef Gabzdyl, Právo

V sobotu ráno začalo odklízení trosek dvou tramvají po čelní srážce.

Okresní soud v Novém Jičíně Hrocha nejprve poslal na tři roky do věznice s dohledem, po odvolání státního zástupce mu ostravský krajský soud trest zpřísnil na čtyři roky a zpřísnil mu také typ věznice. Trest si tedy nakonec musí odpykat ve věznici s dozorem.

Reklama

Související témata:

Související články

Řidič ostravské tramvaje smrti se oženil

Čtyřiadvacetiletý řidič tramvaje Petr Hroch, který měl zavinit tragickou srážku tramvají v Ostravě a hrozí mu až desetiletý trest vězení, se v pátek oženil....

Výběr článků

Načítám