Hlavní obsah

Řidič na D1 naboural auta v koloně a ujel

Jihomoravští policisté pátrají po řidiči, který na dálnici D1 naboural čtyři auta a potom ujel. Stalo se to v pondělí ráno na 190. kilometru dálnice D1 ve směru z Prahy do Brna, podle svědků šlo o vůz značky Volvo. O události policisté informovali v pátek.

Foto: Policie ČR

Místo po dopravní nehodě

Článek

Ke srážce došlo v pondělí v půl deváté ráno. „Vlivem dopolední dopravní špičky se vytvořila kolona, do které postupně přijíždějící řidiči dobrzďovali. Ne všem se to však podařilo. Neznámý řidič jedoucí v levém jízdním pruhu nedobrzdil a naboural poslední čtyři osobní vozy stojící v jízdním pruhu před ním,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Auto se v Praze zaklínilo mezi tramvaje. Jeho řidička je zraněná

Krimi

Po kolizi ale řidič místo zastavení šlápl na plyn a prodíral se plnou dálnicí pryč.

„Místo toho, aby začal nehodu řešit, nabourané vozy objel a z místa zbaběle zmizel. Nepřesvědčil se předtím ani o tom, jestli další účastníci nehody nejsou zranění a nepotřebují poskytnutí první pomoci. Svědci policistům potvrdili, že by se mělo jednat o osobní vůz značky Volvo. Poznačit si registrační značku však nikdo z nich nestihl,“ dodal Chaloupka.

Policisté proto žádají případné svědky, kteří si na dálnici všimli volva s nabouranou přední částí, aby se ozvali na linku 158. Uvítají také záznamy z palubních kamer.

Reklama

Výběr článků

Načítám