Hlavní obsah

Řidič dacie v protisměru na dálnici u Hradce urazil 15 km i značení

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Auto v protisměru hledalo několik policejních hlídek na dálnici D11 u Hradec Králové, kam je přivolali šoféři, kteří podezřelé vozidlo míjeli. Osobní auto i s řidičem nakonec policie vypátrala díky dálničním kamerám, nechalo za sebou také zničené značení. Podle policie muž ujel v protisměru 15 kilometrů. K přestupku se přiznal, vše mu prý došlo, až když na něj šoféři blikali.

Dacia v protisměru na D11Video: Policie ČR

 
Článek

Podezřelé vozidlo se na dálnici objevilo před zhruba dvěma týdny 15. května krátce po 23:00, policii na něj upozornili šoféři, kteří ho míjeli na 85. kilometru D11 ve směru na Hradec Králové.

Opilý řidič dodávky na D8 minul sjezd. Otočil se do protisměru a pokračoval dál

Krimi

„Kvůli tmě a hustému dešti oznamovatelé nerozeznali přesný typ auta, barvu ani SPZ. Uvedli pouze, že se jedná o auto světlé barvy,“ informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Iva Kormošová.

Foto: Policie ČR

Policie našla pět zničených směrových desek.

Policie k případu zveřejnila videozáznam z dálniční kamery, na kterém je vidět auto na více osvětleném úseku dálnice jedoucí v dešti.

Policejní hlídky projely různé úseky dálnice, exit 62 ve směru na Hradec Králové i uzavřely a na start byl připravený také vrtulník, po autu v protisměru ale nebylo památky.

Foto: Policie ČR

Dacia v protisměru na D11.

Jedna z hlídek ale našla na exitu 90 pět zničených směrových desek s oranžovým světlem, měly roztříštěná skla nebo vytržený kabel. Vyšetřovatelé spočítali škodu na 25 tisíc korun.

Po D5 jelo auto v protisměru, řidič měl v krvi přes čtyři promile alkoholu

Krimi

„Prověřováním kamerových záznamů z mýtných bran a z dálničních kamer se podařilo ustanovit hledané vozidlo. Jednalo se o osobní vozidlo značky Dacia Duster, jež řídil 41letý cizinec bydlící v Hradci Králové, a který v protisměru ujel necelých 15 km,“ upřesnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Auto v protisměru podle policie rozbilo světlo nejméně u třech značení.

K přestupku se podle Koromošové přiznal s tím, že nevěděl, jak se do protisměru dostal, a chybu si uvědomil, až když na něj blikala protijedoucí vozidla, pak z dálnice sjel.

„Policisté protiprávní jednání řidiče předají k dořešení správnímu orgánu, kde mu hrozí pokuta 5 až 10 tisíc korun a zákaz řízení na 6 až 12 měsíců,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám