Hlavní obsah

Po D5 jelo auto v protisměru, řidič měl v krvi přes čtyři promile alkoholu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálnici D5 na Tachovsku, blízko hranic s Německem, v sobotu odpoledne jelo v protisměru osobní auto. Když ho později dálniční policejní hlídka na odpočívadle zastavila, řidiči při dechové zkoušce naměřila přes čtyři promile alkoholu v krvi, uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Hlášení o autě jedoucím v protisměru směrem na Prahu na 142. kilometru dálnice přijala policie na operačním středisku před 16:00.

„Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky, které projely několikakilometrový úsek dálnice, ale žádné auto v protisměru neobjevily. S největší pravděpodobností si chybu řidič po asi osmi ujetých kilometrech uvědomil, své auto na 138. kilometru otočil a dálnici následně opustil,” uvedla mluvčí.

Motocyklista v Praze ujížděl policii a pak havaroval. Z místa utekl

Krimi

Dálniční policie zastavila auto v místě odpočívadla na Svaté Kateřině. Při dechové zkoušce měl jednapadesátiletý cizinec 4,06 promile alkoholu. Policisté ho pak odvezli na vyšetření a odběr krve ve zdravotnickém zařízení a potom na vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Plzni.

„Následně s ním budou provedeny další procesní úkony a bude rozhodnuto o přesné právní kvalifikaci,” dodala Hokrová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám