Hlavní obsah

Řidič běloruského kamionu zaútočil během kontroly na Novojičínsku na policisty nožem

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

V policejní cele skončil řidič běloruského kamionu, který při silniční kontrole na dálnici D1 na Novojičínsku ohrožoval nožem policejní hlídku. O případu informoval mluvčí policie René Černohorský s tím, že ke zranění policistů nedošlo.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál už o víkendu, policie o něm informovala ale až ve středu. Řidič kamionu s návěsem parkoval u benzinové stanice v obci Vražné v místě, kde je na jednosměrné příjezdové silnici zákaz stání.

„Ve chvíli, kdy byl kontrolován policisty, nereagoval na výzvy a odmítal předložit doklady,“ uvedl mluvčí. Řidič se následně zavřel v kabině vozu a na policii pokřikoval slovy jako mafia a podobně.

„Následně se přes otevřené okno dveří snažil jednoho z policistů udeřit do obličeje a na druhého z policistů vytáhl nůž, se kterým mával před jeho tělem. Po chvíli se osobu běloruské národnosti podařilo zpacifikovat, zadržet a umístit do novojičínské policejní cely k dalším nutným procesním úkonům,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám