Hlavní obsah

Řeka Morava vydala tělo kajakářky

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OTROKOVICE

Tři kilometry od místa neštěstí našli ve středu odpoledne policisté tělo 25leté kajakářky z Kroměřížska, která se v úterý ráno převrátila s člunem při tréninku na řece Moravě v Otrokovicích na Zlínsku a byla od té doby pohřešovaná.

Článek

"Celou středu jsme propátrávali Moravu v délce několika kilometrů, od místa události až k jezu ve Spytihněvi, ale marně. Před půl pátou odpoledne nás upozornil dobrovolník z vodáckého oddílu, který nám pomáhal s člunem při pátrání, že objevil mrtvé tělo u břehu řeky u Napajedel," řekl Právu mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček. "Podle prvotního ohledání jde skutečně o pohřešovanou dívku," dodal před 18. hodinou.

Řeka Morava mrtvé tělo vydala 32 hodin poté, co se dívka, podle přátel výborná plavkyně, vydala sama v úterý ráno na trénink se svým novým kajakem. Místní rybář viděl, že se jednou převrátila do vody, vrátila se na břeh a poté do lodi znovu nasedla. Za chvíli zahlédl, že je kajak opět dnem vzhůru. Dívku už ale neviděl, proto přivolal policii. Podle odborníků ji zřejmě při pádu do vody postihl dosud nejasný zdravotní problém. "Více nám zřejmě řekne ohledání těla a pitva," dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Kajakářka se při tréninku zřejmě utopila

Rozhodnutí vydat se na kajakářský trénink na řeku Moravu v Otrokovicích na Zlínsku bez obvyklého doprovodu přátel se v úterý ráno stalo osudným 25leté dívce...

Výběr článků

Načítám