Hlavní obsah

Recidivista vzal stovky šperků. Chytili ho při krádeži v sexshopu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Liberečtí kriminalisté zadrželi 35letého recidivistu, kterého viní z 16 krádeží se škodou za více než půl miliónu korun. V jednom případě ukradl stovky šperků, v jiném nefunkční samopal vzor 58s. Policisté ho zadrželi v sexshopu při krádeži erotických pomůcek, hrozí mu až pět let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pětatřicetiletý recidivista byl propuštěn z vězení na podmínku, od června se ale živil krádežemi v Liberci. Muž se vloupal do čtyř rodinných domů a čtyř bytů, do dvou kaváren, dvou středních škol i dvou firem.

"Počátkem listopadu vnikl v ulici Mrštíkova do kancelářského objektu Werk, kde následně vykradl pět kanceláří různých firem. Jedné z firem, která se zabývá prodejem šperků, odcizil 440 kusů stříbrných šperků v hodnotě 150 tisíc korun, mezi kterými bylo i plato s granáty. Část těchto granátů stačil muž prodat a část se kriminalistům podařilo zajistit,"  informovala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Z vykradených objektů si muž většinou odnášel peníze, výpočetní techniku, fotoaparáty, elektrické nářadí, hodinky, ale i oblečení, potraviny, alkohol či cigarety.

Kriminalisté ho obvinili ze tří přečinů - krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Stíhán je vazebně, i v minulosti byl odsouzen za majetkové delikty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám