Hlavní obsah

Recidivista v podmínce měl v Chrudimi utýrat seniora

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim

Policie obvinila 42letého muže z Chrudimi z červencového napadení 63letého muže, který o dva měsíce později v nemocnici zemřel. Poškozený utrpěl četná vnitřní zranění, která vedla k jeho smrti. O případu policie informovala v úterý s tím, že obviněný skončil ve vazbě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na základě zajištěných důkazů a indicií se kriminalisté dopátrali k 42letému muži, který nějaký čas žil se zemřelým ve společné domácnosti. A pak jednoznačně prokázali, že spolubydlící zemřelého několik měsíců surově napadal a týral,“ řekla Právu tisková mluvčí policie Pardubického kraje Markéta Janovská.

Muž se na jaře tohoto roku vrátil z výkonu trestu odnětí svobody, kde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost a odtud byl podmíněně propuštěn. V minulosti byl trestán kromě majetkové také za násilnou trestnou činnost.

„Obvinili jsme tohoto muže pro zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od 8 do 16 let. Muž se ke svému jednání doznal,“ sdělil na dotaz Práva kriminalista Milan Šimek. Muž skončil ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám