Hlavní obsah

Recidivista v Budějovicích držel jako rukojmí ženu a zranil ji, policie navrhne vazbu

Novinky, kub
České Budějovice

Za středeční incident v Českých Budějovicích, kde muž držel ženu v prodejně tabáku na náměstí jako rukojmí, je podle policie zodpovědný 41letý recidivista. Policie má ve čtvrtek zahájit jeho trestní stíhání a následně požádá žalobce, aby soudu navrhl uvalení vazby. Svědci z místa uvedli, že byl muž opilý a obtěžoval hosty venkovní restaurace. Nakonec ženu zajal ozbrojený střepem, kterým ji následně poranil.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Situaci v Českých Budějovicích řešila policejní zásahová jednotka

Článek

„Kriminalisté v následujících hodinách sdělí muži obvinění a podají podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Jedenačtyřicetiletý muž je recidivista s trestní minulostí,” informovala ve čtvrtek odpoledne o vývoji v případu mluvčí policie Lenka Krausová.

„Žena, kterou útočník poranil, je mimo ohrožení života,” dodala mluvčí s tím, že zatím není zřejmé, co bylo motivem agresora.

Záchrana rukojmí v Českých Budějovicích: Do prodejny tabáku vnikla zásahovka, ozvala se střelba

Krimi

Incident se stal ve středu odpoledne na náměstí Přemysla Otakara II. Po marném vyjednávání vtrhla do obchodu s tabákem zásahová jednotka, která ženu osvobodila.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Muž držel v Českých Budějovicích ženu jako rukojmí

Policisté pak kolem obchodu postavili mobilní stěnu, podle svědků se ještě ozvalo několik výstřelů či ran. Policie později upřesnila, že podezřelého zadržela a odvezla na služebnu. Zraněnou ženu převezli zdravotníci do nemocnice.

Svědci z místa incidentu vypověděli, že měl muž na sobě pouze trenýrky. Viditelně pod vlivem alkoholu nejdřív obtěžoval lidi v hotelové zahradní restauraci, pak zmíněnou ženu ve vedlejším zlatnictví, které se podařilo utéct, načež v obchodě s tabákem zajal další ženu.

Byl opilý a jen v trenýrkách, rukojmí pořezal střepem, vypověděli svědci z Budějovic

Krimi

Případ vyšetřují jihočeští kriminalisté s ohledem na paragraf o braní rukojmí, u kterého trestní zákoník stanovuje v základní sazbě trest od dvou do deseti let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám