Hlavní obsah

Recidivista si objednal zboží, vyzvedl ho ale bez placení, vylámal dvířka od boxů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K obžalobě míří případ osmadvacetiletého muže, který se vloni nezdráhal vypáčit množství dvířek v zásilkových boxech umístěných například v Bohuslavicích u Zlína či dalších obcích a ukrást z nich několik balíčků. Ty si sice objednal, ale nezaplatil.

Foto: PČR, Právo

Vylomená dvířka úložného boxu zásilkové služby v Bohuslavicích u Zlína.

Článek

„Muž si prostřednictvím zásilkové služby objednal na dobírku oblečení a boty na motocykl, desítky erotických pomůcek a náhradní díly na osobní vozidlo. Jako příjemce jednotlivých zásilek uvedl svoje známé a jako kontakt uvedl svoje telefonní číslo,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Jakmile zásilky dorazily do příslušných úložných boxů v obcích na Zlínsku, několik jich vypáčil a zásilky si podle policistů vyzvedl bez zaplacení.

„Škoda, kterou způsobil odcizením objednaného zboží, činí 37 tisíc korun. Škoda, kterou způsobil poškozením jednotlivých schránek, je vyčíslena na 51 tisíc korun,“ upřesnila policejní mluvčí.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Vypáčená dvířka úložného boxu.

Do úložných boxů zásilkové služby se muž vloupal v květnu a červenci loňského roku. Za krádež a poškození cizí věci mu tak hrozí až dvouleté vězení.

Už nyní má v rejstříku trestů čtyři záznamy, zejména za řízení vozidla pod vlivem návykové látky. Svou vinu ohledně krádeže balíčků z boxů popřel.

Rozsáhlý švindl s podvodnými SMS o nedoručené zásilce: Policie zadržela čtveřici podezřelých

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám