Hlavní obsah

Razie na severu Čech. Gang organizoval účelové sňatky k legalizaci pobytu v Německu

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšetřovatelé z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zadrželi minulý týden spolu se svými německými kolegy skupinu, která organizovala účelové sňatky. Českým ženám nabízela v Německu práci a bydlení za sňatek s kosovskými muži. Ti si pak mohli v Německu zažádat o pobyt z důvodu sloučení rodin. Policisté v pondělí zveřejnili video ze zátahu.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení gangu v severních ČecháchVideo: Policie ČR

 
Článek

Razie proběhla ve středu na severu Čech. Policisté z NCOZ při ní zadrželi skupinu pěti osob. „Konkrétně jde o jednoho občana Kosova, tři muže a jednu ženu z České republiky,“ upřesnil policejní mluvčí Jaroslav Ibehej.

Skupina je podezřelá z organizování účelových sňatků. „Českým ženám, jako občankám Evropské unie, měla být administrativně zařízena práce a bydliště v Německu a jejich manželé pak na základě účelových sňatků, které proběhly v Kosovu, měli žádat o pobyt ve Spolkové republice Německo z důvodu sloučení rodin,“ upřesnil mluvčí.

Trestní stíhání je vedeno v Německu. Muž z Kosova byl zatím vzat do vydávací vazby. Na případu spolupracuje Okresní státní zastupitelství v Liberci.

Reklama

Výběr článků

Načítám