Hlavní obsah

„Nedali se odehnat.“ Rotvajleři potrhali desetiletou Sofinku. Zachránil ji muž, který jel kolem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na teprve desetiletou Sofinku z Ukrajiny zaútočili v Holýšově na jižním Plzeňsku dva rotvajleři. Podle zjištění Práva se zuřiví psi zakousli holčičce několikrát do stehna, nohu jí roztrhali tak, že byla vidět kost. Školačka utrpěla také zranění na rukách. Život jí zachránil muž, který projížděl náhodou kolem.

Reportáž z Holýšova u Plzně, kde rotvajleři napadli 10letou ukrajinskou dívku.Video: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Událost se stala v úterý večer v prostoru bývalých holýšovských kasáren. Z tamější betonárky utekli rotvajleři. „Psi nejdřív přiběhli do našeho areálu a dospělí je odtud okamžitě odehnali,“ řekl Jaroslav Hodek, manažer ubytovny pro ukrajinské uprchlíky, která se nachází několik set od metrů od podniku. Právě v ubytovně žije Sofinka se svou matkou a sestrou.

V té době byla skupina ukrajinských dětí nedaleko na procházce. „Nejdřív si s nimi zvířata normálně hrála, nebyl žádný problém. Holčička pak zvedla ruku s telefonem, chtěla si rotvajlery vyfotit a oni zaútočili. Zakousli se jí několikrát do stehna, až byla vidět kost. A potrhané má i ruce. Ještě štěstí, že jel zrovna kolem Libor Hess (místní obyvatel - pozn. red.), zachránil jí život,“ pokračoval.

Uvedl, že psi se na holčičku vrhli a nechtěli ji pustit. „Nedali se odehnat. Až když na ně Libor Hess začal najíždět autem, tak utekli,“ doplnil manažer, který je v kontaktu se Sofiinou matkou. Dívenku z místa transportoval do nemocnice vrtulník. „Už absolvovala operaci, možná ji čekají další. Snad se z toho brzy dostane,“ přál si Hodek.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Rotvajler vběhl do domu v Táboře a před zraky rodiny zakousl kočku

Krimi

Po incidentu dorazil do ubytovny také majitel holýšovské betonárky a psy hledal. Odchytit se je podařilo až za několik hodin v nedaleké vsi. Právo se pokoušelo muže zastihnout. Areál byl však ve středu odpoledne zavřený, telefon nikdo nezvedal. Redakce také kontaktovala Libora Hesse, jenž bydlí nedaleko místa incidentu a dívce pomohl. Nechtěl se ale k události vyjadřovat, protože ji vyšetřuje policie.

Její mluvčí Michaela Raindlová potvrdila, že už ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Podle zjištěných informací nešlo o první takový případ. „Místní se šli projít se psem, na kterého rotvajleři zaútočili. Majitelé zvíře bránili, až je rotvajleři pokousali. Stalo se to asi v únoru. Záležitost řešila policie,“ sdělila starostka Holýšova Alena Burianová (ODS).

Dodala, že právě s policií intenzivně spolupracují. „Jednali jsme také s majitelem. Když zvířata konečně chytli, jeli jsme k němu do areálu a ověřili jsme si, že jsou opravdu zavřená a situace se nemůže opakovat,“ řekla Burianová.

Žena na Teplicku marně bránila psa před útokem rotvajlera

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám