Hlavní obsah

Psychicky nemocný muž ubodal družku s dcerou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Kriminalisté od úterního odpoledne vyšetřují násilnou smrt mladé matky (23) a její pětiměsíční dcery ve Zbraslavi u Brna. Podle podezření policie obě zabil ženin druh a zároveň otec dítěte. Po činu odjel na malé motorce značky Pionýr a od té doby se ukrývá.

Foto: Rostislav Kadlec

Sportovní hry mládeže v Krupce

Článek

Vraždu oznámila policii matka zavražděné. Dceru začala shánět, když se dlouho nevracela z návštěvy druha. Mladá matka k němu odešla před polednem, aby mu uvařila. Podle místních byla žena ubodaná a její dcerka zardoušená.

"Je to hrozná tragédie, která se tu nikdy nestala. Mně se o tom nechce ani mluvit, protože jde z toho hrůza. Já můžu jen potvrdit, že oba byli našimi občany a víc raději o tom mluvit nebudu, je mi z toho zle," řekl starosta Zbraslavi Karel Brym (KDU-ČSL).

"K násilnému činu došlo včera v rodinném domku. Motiv policie prověřuje," sdělila Novinkám bez dalších podrobností mluvčí jihomoravské policie Soňa Woffová.

Možný vrah, který je o 12 let starší než zabitá žena, se podle zjištění Práva léčí na psychiatrii. Kvůli deformaci kolene je v invalidním důchodu.

Podezřelého hledají v lesích

Policie po Petru Šrámkovi vyhlásila pátrání. Podle popisu je vysoký 175 až 180 centimetrů, střední postavy a má tmavé vlasy ostříhané na ježka. Napadá na jednu nohu.

Hledají ho desítky policistů v okolí Zbraslavi, zatím bezvýsledně. Zaměřují se především na lesy, které Šrámek dobré zná. Často totiž do nich chodil a stavěl si zemljanky.

Lidé, kteří Šrámka nebo jeho pionýr viděli, mohou volat na linku 158 nebo telefonní čísla 974 626 100 a 974 626 101.

Pokud bude za čin souzen, hrozí mu 12 až 15 let, případně výjimečný trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám