Hlavní obsah

Psa na R10 srazila motorka i auto, to se po střetu převrátilo na bok

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Střet motocyklu a osobního automobilu s pobíhajícím psem uzavřel v noci na sobotu rychlostní silnici R10 u Hlavence. Osobní vůz skončil po nehodě převrácený na boku mimo silnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční nehoda uzavřela rychlostní silnici R10Video: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala krátce před půlnocí na 17. kilometru rychlostní silnice R10 ve směru na Prahu. Motorkář jedoucí rychlostí přibližně 110 kilometrů v hodině narazil nohou a částečně i svým strojem do psa, který pobíhal po silnici. Řidič motocyklu dokázal ještě zastavit u krajnice.

Méně štěstí už měl ale řidič osobního vozu jedoucího za motocyklem. Po srážce s již zraněným psem vyjel mimo silnici a s autem se převrátil na bok.

K nehodě vyrazili hasiči i záchranáři. Policisté museli rychlostní silnici na několik hodin uzavřít. Dopravu odkláněli na 17. kilometru a zpět na dálnici se mohli řidiči vrátit na 14. kilometru u Staré Boleslavi.

Dva mrtví psi

Motorkář si stěžoval na bolest nohy a záchranáři ho po prvotním ošetření transportovali do nemocnice. Škoda vzniklá při střetu na motocyklu je minimální. Podle motorkáře je rozbité jen přední světlo.

Hasiči na silnici nalezli dva mrtvé psy. „Vypadá to, že první pes už ležel mrtvý na silnici. Pravděpodobně ho srazil jiný řidič, který z místa odjel. Druhý pes pak pobíhal okolo něj, když se střetl s motocyklem a osobním autem,“ řekl Novinkám jeden ze svědků.

Poté, co policisté nehodu zadokumentovali, odklidili hasiči ze silnice těla mrtvých psů. „Naše jednotka provedla oplach silnice vysokotlakým proudem vody. Dále jsme převrátili osobní vozidlo zpět na kola,“ sdělil na místě velitel hasičů.

Policie nyní pátrá po majiteli psů. „Komu z okolí by chyběl rotvajler a německý ovčák, ať se přihlásí na policii. Majitel psů by nám mohl pomoci celou nehodu vyřešit,“ uvedli policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám