Hlavní obsah

Provozovatel akvaparku nemůže za pořezání osmi lidí na jeho atrakci

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté dospěli k názoru, že provozovatel akvaparku v Čestlicích u Prahy nemůže za loňské zranění osmi lidí na atrakci zvané Divoká řeka. Vyšetřovatelé se proto zaměřili na dodavatele stavby, což potvrdila policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová s tím, že případ zatím stále není uzavřen.

Foto: Roman Mašín, Právo

Akvapark v Čestlicích. Ilustrační foto.

Článek

"Nebylo pochybení na straně akvaparku. Provozovatel nemohl vlastními silami a prostředky při běžné kontrole zjistit závadu," uvedla mluvčí.

Návštěvníky v polovině loňského října zranil uvolněný plech. Pět plavců včetně dvou dětí skončilo v nemocnici, zbylí tři byli ošetřeni na místě. Nejvážnější zranění utrpěla osmiletá dívka, která si vykloubila rameno.

Loňské zranění nebylo první nešťastnou událostí spojovanou s čestlickým akvaparkem. Při jeho výstavbě v říjnu 2007 se zřítil věžový jeřáb, pod jehož troskami zahynuli dva dělníci a třetí byl vážně zraněn.

Policie obvinila z obecného ohrožení inženýra geotechniky, který podle ní vypracoval chybný statický výpočet pro hlubinné založení jeřábu na staveništi. Loni v lednu se navíc v akvaparku topil čtyřletý chlapec. Záchranáři ho odváželi do nemocnice ve velmi vážném stavu, dítě po několik dnech zemřelo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám