Hlavní obsah

Prodej lístků na světový šampionát v biatlonu muži z Olomoucka nevyšel, přišel o úspory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Úmysl prodat dvě vstupenky na světový šampionát v biatlonu, který tento víkend vrcholí v Novém Městě na Moravě, nevyšel muži z Olomoucka. Nechal se napálit. Ten, kdo o lístky projevil zájem, mu „vyluxoval“ jeho bankovní účet. Novinky o tom informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie. Ilustrační snímek

Článek

Muž podle ní nabídl prostřednictvím inzerátu na internetovém portále k prodeji dva lístky na biatlon za tisíc korun. Brzy se ozval zájemce, který mu zaslal QR kód na stránky, které se tvářily jako originální stránky kurýrní služby.

„Na odkaze prodejce vyplnil přihlašovací údaje do svého internetového bankovnictví. Později bohužel zjistil, že mu z účtu zmizelo 184 tisíc korun, které neznámý pachatel odeslal v pětatřiceti platbách na jiné bankovní účty,“ konstatovala policejní mluvčí.

Záhy poté se muž dostavil na policejní služebnu, kde vše vylíčil policistům.

„Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ doplnila Zajícová.

Senior z Přerova půjčoval platební kartu známým, teď má splácet úvěry

Krimi

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám