Hlavní obsah

Senior z Přerova půjčoval platební kartu známým, teď má splácet úvěry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Na svou důvěřivost doplatil senior z Přerova. Lidem, s nimiž se náhodně seznámil, půjčoval svou platební kartu, až zjistil, že na jeho jméno někdo sjednal dva úvěry. Nyní je bude muset splácet. Novinky o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Senior podle ní přišel ve středu na policii oznámit zneužití své platební karty. „Vypověděl, že se loni v listopadu v Přerově seznámil s rodinou a dobrovolně jim půjčoval svoji platební kartu na nákup potravin do jejich domácnosti,“ uvedla mluvčí.

Později muž zjistil, že na jeho jméno jemu neznámá osoba zřídila úvěr ve výši 30 tisíc korun u společnosti, která takovéto služby poskytuje. „K tomuto úvěru měl poškozený převzít kreditní kartu, tu ale za něho převzal neznámý pachatel a jejím prostřednictvím nakupoval různé zboží,“ poznamenala Zajícová.

Ve stejné době byl zřízen na jméno seniora další úvěr také na částku 30 tisíc korun, tentokrát u jiné společnosti, a opět z něho byly čerpány prostředky za nákup zboží. Navíc muž při kontrole výpisu z banky zjistil, že někdo z jeho karty provedl platbu ve výši 6620 korun, kterou sám neprovedl a ani k ní nedal souhlas.

„Na základě zjištěných okolností jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a úvěrový podvod,“ doplnila policejní mluvčí.

Stovky podvedených, škoda 1,5 milionu. Mladíci prodávali věci, i když je neměli

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám