Hlavní obsah

Organizátorům biatlonu počasí zatápí, v nerovném boji ale zatím vedou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Město na Moravě

Pondělní silný vítr byl dalším testem vytrvalosti organizátorů Mistrovství světa (MS) v biatlonu 2024 v Novém Městě na Moravě. Zatímco šampioni museli tréninky ten den odpískat, techničtí pracovníci až do úterního rána pracovali na údržbě tratí.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Poslední přípravy Vysočina Areny v Novém Městě na Moravě.

Článek

„Závodníci v pondělí netrénovali, vzhledem k silnému větru a podmáčené půdě, kdy hrozí vyvrácení stromů, jsme rozhodli o zrušení tréninku. Nestálo by to za to,“ uvedl Jan Skřička z organizačního týmu MS. Jak doplnil, v areálu Vysočina Areny a na tratích vítr stopy zanechal, ale prakticky 24hodinová směna techniků je dokázala napravit. „Velkou část spodních tratí a okolí stadionu jsme museli navážet, opravovat některé věci na stadionu, ale vše se daří postupně řešit tak, abychom ve středu mohli MS v biatlonu odstartovat,“ ujistil.

Už o víkendu vyjádřil spokojenost nad přípravou areálu rozhodčí IBU Radovan Šimočko. „To, v jakém stavu jsou teď tratě, je super,“ řekl po projížďce Vysočina Arenou. „Líbí se mi, jak vysoká je tu vrstva sněhu. Měla by vydržet minimálně dva týdny, i kdyby se počasí nezlepšilo. Zároveň vím, že další sníh je ještě v depu,“ konstatoval.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Příprava tratě v Novém Městě na Moravě.

Šampionát zahájí ve středu v podvečer smíšenou štafetou.

Biatlon upíná oči sportovního světa na Vysočinu. Místním mění život

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám