Hlavní obsah

Prodavačka zamkla zloděje ve zlatnictví

Právo, sil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEMILY

Duchapřítomnost projevila teprve 23letá prodavačka ve zlatnictví v Semilech, která se minulý týden v úterý nenechala vyvést z míry a dva zloděje zamkla přímo při krádeži v obchodě. Policie je tak pohodlně zatkla. Dvojici se podařilo prokázat další dvě podobné krádeže.

Článek

"Dvojice přišla do prodejny zlatnictví a sehrála tam scénku, aby vyvolala chaos. Přitom si schovávala šperky do ruky," zmínila semilská policejní mluvčí Soňa Šídová. Mladá prodavačka se však jejich chováním nenechala zaskočit, vzala klíče a prodejnu uzamkla. Následně přivolala policisty a čekala s oběma zloději v obchodě na jejich příjezd.

"Byla ještě natolik dobrá, že obvolala ostatní zlatnictví, takže se přišlo i na to, že stejným způsobem ukradli týž den šperky ve zlatnictví v Lomnici nad Popelkou za 28 500 korun," doplnila Šídová.

Kriminalisté, kteří dvojici vyslýchali, si vzápětí ještě vzpomněli na žádost o pátrání, kterou jim zaslali mostečtí kolegové. Oběma pak prokázali i dubnovou krádež ve zlatnictví v Mostě. Dvojici z jejich počínání usvědčily také bezpečnostní kamery. Majitel prodejny, jehož prodavačka se přičinila o zadržení zlodějů, Právu řekl, že nechce nic medializovat. "Nechceme se k tomu vyjadřovat," uvedl.

Oba pachatele poslal okresní soud do vazby a zodpovídají se z krádeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám