Hlavní obsah

Příznivci Baníku při fandění rozbili desítky nových sedaček

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Fanoušci ostravského klubu Baník během utkání s týmem z Českých Budějovic při fandění polámali několik desítek zbrusu nových sedaček, na kterých část zápasu prostáli. Šlo přitom o první zápas mezi nově zrekonstruovanými ochozy ostravského stadionu Bazaly. Policie případ šetří jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci.

Foto: Jana Krotilová

Lukáš Hejlík hraje v televizi učitele. Před třídou tedy nestál poprvé.

Článek

"Hospodář klubu Baník nám ohlásil poškození 39 nových plastových sedaček. Způsobená škoda byla vyčíslena na téměř 16 tisíc korun," uvedl mluvčí ostravské policie Milan Klézl.

Mluvčí Baníku Dalibor Záruba řekl, že k poškození sedadel došlo v sektoru určenému pro domácí vlajkonoše . "Ty sedačky jsou určeny k sezení a jakmile po nich začne někdo skákat, nemusejí to vydržet ," vysvětlil Záruba.

Dodal, že podle projektu Stadiony 2003, kterému se Bazaly přihlásily, musejí být stadiony vybaveny výhradně místy k sezení. Problém ale je, že někteří fanoušci celý zápas sedět prostě nevydrží a raději fandí vestoje. Ostravskému Baníku nyní nezbývá, než sedačky vyměnit a počítat s tím, že po příštím zápasu dopadnou stejně. "Ještě je tady jedna možnost - udělat je z betonu," konstatoval Záruba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám