Hlavní obsah

Přistižená zlodějka si zavolala policii

Právo, dph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Z cely obchodního domu v Praze Letňanech zavolala o půlnoci sama na sebe policisty netrpělivá zlodějka. Prý jí chyběly léky, které užívá. Nakonec se z ní vyklubala narkomanka s abstinenčními příznaky.

Foto: internet

.

Článek

Zlodějku včera těsně před půlnocí chytila v nákupním centru bezpečnostní služba. Do příjezdu policie ji umístila do místní cely. "Žena zavolala na tísňovou linku s tím, že sedí v cele obchodního domu a žádala urychlený příjezd policie," řekla mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Potřebovala si dát další dávku drogy, kterou neměla k dispozici. "Je neobvyklé, aby pachatel volal sám na sebe policii. Když už, tak volají ti, kteří se chtějí dostat do tepla," poznamenala Knolová. Policisté po příjezdu na místo pak případ na místě vyřešili blokovou pokutou a dívku propustili.

Zadržení v cele obchodního domu neupravuje žádný zákon. "Bezpečnostní agentury nemají větší pravomoci než běžný občan. Po zadržení osoby musejí neprodleně informovat policii," uvedla mluvčí policejního prezidia Lucie Uhlířová.

Podle ní může podezřelou osobu zadržet a omezit na svobodě prakticky kdokoliv. "Policie pak může podezřelou osobu zadržet na osmačtyřicet hodin," poznamenala Uhlířová. Doba mezi zadržením a předáním policii pak není zákonem upravena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám