Hlavní obsah

Případ mrtvoly v čističce vod jde k soudu, mladíkovi hrozí i výjimečný trest

– Praha

Státní zastupitelství podalo obžalobu na mladého muže, který měl předloni na podzim v Praze škrtit tkaničkou svého známého a v bezvědomí ho pak hodit do kanálu, kde se utopil. V úterý to uvedl mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Foto: Policie ČR

Tělo muže vyplavila voda v čističce odpadních vod.

Článek

Mrtvé tělo bylo v listopadu 2019 nalezeno v čistírně odpadních vod v Praze 6. Obviněnému, který se k činu přiznal, hrozí za vraždu až dvacetileté vězení, případně i výjimečný trest.

„Cíl útoku byl spojen se snahou zmocnit se finančních prostředků deponovaných na účtu poškozeného a platební karty poškozeného, čímž chtěl vyřešit svou tíživou finanční situaci,“ uvedl Cimbala. Muž se podle něj dopustil také trestných činů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, krádež a porušování domovní svobody. V současné době je ve vazbě.

Mladíka, který měl známého škrtit tkaničkou a hodit do kanálu, chce policie obžalovat

Krimi

Po nálezu těla v čistírně odpadních vod policie zjistila, že mrtvým je devětadvacetiletý cizinec, který byl s obviněným 8. listopadu v jednom z barů v Hostivaři. Z něj se muži po několika vypitých skleničkách vydali do rychlého občerstvení. Podle policie se cestou zastavili u Botiče, kde podezřelý začal svého známého bezdůvodně škrtit tkaničkou, až upadl do bezvědomí.

Ležícímu muži pak vzal telefon a peněženku s platební kartou. Po několika minutách se podezřelý vrátil na místo, a protože si myslel, že jeho známý je mrtvý, chtěl se zbavit těla. Dotáhl ho tedy k nedalekému kanálu, kam ho vhodil.

Voda v kanálu po několika dnech donesla tělo do čistírny odpadních vod, kde bylo nalezeno, uvedli kriminalisté. Pitva ukázala, že příčinou smrti bylo utonutí, nikoliv uškrcení.

Kamaráda škrtil tkaničkou, tělo hodil do kanálu v Praze

Krimi

Mladík se po činu podle Cimbaly pokusil vybrat peníze z účtu zavražděného, snažil se i použít jeho platební kartu. Vykradl také cizincův byt. Jeho rodinu navíc podle policie opakovaně utvrzoval o jejich vzájemném kontaktu a tvrdil jí, že muž náhle odjel do zahraničí.

Pražský městský soud se podle údajů na justičním serveru začne kauzou zabývat 26. dubna.

V pražské čističce našli mrtvolu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám