Hlavní obsah

Přijal oznámení o balíčku. Po pár kliknutích přišel mladík o peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Přestože žádný balíček nečekal, nechal se dvacetiletý muž z Olomouce obalamutit zprávou, že dorazil do skladu a pro jeho doručení je jen potřeba doplnit nějaké údaje. Po pár kliknutích přišel o tisíce korun. Novinky o tom informovala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

„Mladíkovi přišla na jeho telefon SMS zpráva se vzkazem, který zněl ,balíček dorazil do skladu, ale nemůže být doručen z důvodu neúplných údajů o adrese‘ a s internetovým odkazem,“ uvedla mluvčí.

Po kliknutí na odkaz byl mladík přesměrován na internetové stránky. „Poškozený v domnění, že se nachází na stránkách České pošty, zde vyplnil své osobní údaje a údaje ke své platební kartě, přičemž následně v bankovní aplikaci, aniž by si uvědomil, co potvrzuje, potvrdil platbu ve výši 4680 korun,“ konstatovala Skoupilová. Záhy poté mladík zjistil, že se stal obětí podvodníka.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „Apelujeme na občany, aby zbystřili, vždy když jim přijde nějaký odkaz. Nikdy zde nevyplňujte údaje ke své kartě a vždy si ověřte pravost internetových stránek,“ doplnila radu na závěr policejní mluvčí.

Vypadá to na investiční podvod, varovala banka. Muž přesto statisíce poslal

Bezpečnost

Reklama

Výběr článků

Načítám