Hlavní obsah

Příběh mladíka ochrnutého po napadení dojal veřejnost. Blízcí nemohli uvěřit číslům na kontě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou vlnu solidarity vyvolal čtvrteční článek Novinek o napadeném mladíkovi, který ochrnul a potřebuje nákladnou rehabilitaci. Během čtyř hodin byly vybrány cílové dva miliony korun. Rodině to pomůže nejen finančně, ale také psychicky.

Foto: Archiv rodiny

Honza se začal hýbat teprve nedávno

Článek

V pátek dopoledne sbírka na Doniu čítala 2820 dárců, kteří přispěli neuvěřitelnými 2 464 537 Kč. Částky se pohybovaly od 100 korun až třeba po 20 tisíc korun. Lidé také rodině posílají vzkazy.

„Moc držím palce, vím kolik peněz a úsilí stojí dostat svého člena rodiny zpět do života a zajistit mu dobrou péči. Nejlepší je pak být doma u rodiny,“ napsala dárkyně Lucie.

„Jsem na mateřské, tudíž bohužel nemůžu přispět více, ale doufám, že i blbá stovka bude pro něco dobrá,“ připsala Valentina. „Honzo, nevzdávej se! Udělal jsi krásnou věc. Držíme palce a posíláme spoustu síly tobě i tvým blízkým,“ uvedla Martina.

Foto: Archiv rodiny

Mladík tráví v nemocnici už několik měsíců

Matka Honzy Jaroslava Hermanová vzkázala čtenářům a dárcům velké poděkování. „Děkuji moc všem lidem. Také děkuji za úžasnou péči v nemocnici. Nejenom, že jsou to profíci, ale jsou lidští a pečují nad rámec své povinnosti. A poděkování patří také Novinkám,“ uvedla Jaroslava Hermanová.

Devět měsíců po brutálním napadení se ochrnutý mladík začal hýbat. Rodina je na pokraji sil

Krimi

„Okouzleně a omámeně jsem celý den koukala, co se děje. Připadala jsem si jako na prvním stupni základní školy, rozechvěle počítám na prstech jedné ruky rozdíl mezi počátečním stavem sbírky a současným stavem. Protože jsem skromná, odečítám jen desítky tisíc. Mimo moje chápaní. Než jsem dopsala třířádkový mail, částka se zvýšila o sto tisíc. Čtenáři poslali potřebnou částku za 3 hodiny a 40 minut. Neuvěřitelné,“ svěřila se kamarádka rodiny, která sbírku pomáhala organizovat.

„Když někdo může, tak musí“

Zmínila také velkého donátora – svého spolužáka z gymplu, který poslal za sebe 50 000 korun, za firmu 50 000 Kč, jeho spolupracovníci přidali 6 000 korun a 20 000 jeho kamarádi a děti. „Když někdo může, tak musí,“ vzkázal.

Honza bojuje v nemocnici již devět měsíců poté, co jej na konci října brutálně napadl útočník ve chvíli, kdy se v pražských Holešovicích snažil pomoci jinému člověku. Je upoután na lůžko, prodělal operaci a nyní ho čeká nákladná rehabilitace. Podezřelého policie dopadla o pár měsíců později a obvinila ho z těžkého ublížení na zdraví. Případ má na stole již státní zastupitelství, které po prozkoumání spisu podá obžalobu.

Případ týraného miminka spustil vlnu solidarity. Další oběti se často bojí násilí nahlásit

Podcasty a pořady

Reklama

Výběr článků

Načítám