Hlavní obsah

Pyrotechnici odpalovali munici nalezenou na stavbě D3

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dolní Dvořiště
Aktualizováno

Desítky kusů válečné munice odpálili ve čtvrtek pyrotechnici na louce v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku. Likvidaci provázela velká bezpečnostní opatření. Policisté na čas uzavřeli i silnici na Rybník. Munici našli dělníci při stavbě D 3.

Policejní pyrotechnici ve čtvrtek odpálili desítky kusů munice na louce v Dolním Dvořišti.Video: Policie ČR

 
Článek

„Válečná munice byla nebezpečná pro převoz, a proto ji pyrotechnici zlikvidovali nedaleko místa nálezu,“ sdělil Novinkám mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Zmínil, že podobné nálezy při velkých stavbách nejsou až tak výjimečné. „Tentokrát se ale jednalo o opravdu výrazné množství,“ podotkl Matzner.

Foto: Policie ČR, Novinky

Munice nalezená u Dolního Dvořiště

Odpal americké, německé a maďarské munice z druhé světové války provázela výrazná bezpečnostní opatření. Policisté hlídali v okolí pohyb osob a dokonce na čas uzavřeli i silnici z Dvořiště na Rybník.

„Na místě jsme už ukončili veškerá omezení a nikomu nehrozí žádné nebezpečí. Vše proběhlo bez komplikací,“ ujistil ve čtvrtek odpoledne Matzner.

Policista na procházkách našel během pár dnů dva funkční granáty

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám