Hlavní obsah

Při srážce aut na Klatovsku zemřelo pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

U obce Běšiny na Klatovsku se v úterý brzy ráno srazila dvě auta. Při nehodě zemřelo pět lidí. Jeden člověk je těžce zraněn. V autech jelo celkem osm osob. Silnice na Železnou Rudu byla pro dopravu uzavřena zhruba do devíti hodin dopoledne.

Článek

V půl šesté se srazila osobní auta Škoda Octavia a a Nissan Primera. Druhý z vozů skončil po nárazu v příkopu. Zemřeli v něm všichni, tři ženy a jeden muž. Aby je hasiči vyprostili, museli se k cestujícím prostříhat střechou.

Jednoho zraněného transportoval do nemocnice vrtulník záchranné služby. Podle informací plzeňské nemocnice je přivezený člověk ve vážném stavu a lékaři ho právě operují.

V Octavii cestovali také čtyři lidé, zemřel řidič auta. I posádku tohoto vozu museli hasiči vyprostit. "Jednoho těžce zraněného dopravil vrtulník do nemocnice," řekl mluvčí krajských hasičů František Vaško.

Viníkem nehody byl podle zjištění policie 37letý řidič vozu Škoda Octavia z Klatov, který jel od Železné Rudy. "Při průjezdu pravotočivé zatáčky za obcí Běšiny najel do levé poloviny vozovky, kde v protisměru právě přijížděl Nissan Primera," uvedla mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

Příčina nehody se zatím vyšetřuje. Je ale pravděpodobné, že řidič nissanu dostal na mokré silnici smyk a dostal se do protisměru. Silnice z Klatov do Železné Rudy je uzavřena. Policisté dopravu odklánějí přes obce Janovice nad Úhlavou a Strážov.

Nehoda s tak tragickými následky nemá na Klatovsku prakticky srovnání. "Za čtyřiatřicet let mé služby u hasičů pamatuji jen jedinou, při níž zemřelo také pět lidí. Bylo to zhruba před deseti lety za obcí Mochtín," řekl Právu ředitel hasičů na Klatovsku Jan Rayser.

Kritické, z hlediska nehodovosti, místo tragédie údajně není. Lehká zatáčka ale zřejmě svádí k nadjíždění, což potvrdila žena obsluhující u nedaleké čerpací stanice. Karamboly naopak známé je místo u běšinského viaduktu, kde silnice vytváří pravoúhlé esíčko. Ten je ale kilometr od místa úterní srážky. "Tam jsou havárky častější," dodala žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám