Hlavní obsah

Při posunování prázdného vlaku vykolejil v Plzni vůz, škody činí devět milionů

Plzeň

Při posunování prázdného osobního vlaku mezi plzeňským hlavním nádražím a nádražím Jižní Předměstí vykolejil v pondělí ráno vůz. Událost se obešla bez zranění.

Foto: Drážní inspekce

Prázdný vlak vykolejil mezi hlavním nádražím a nádražím Jižní Předměstí v Plzni.

Článek

Vlaky v dálkové i regionální dopravě ale nemohou úsekem projíždět a na několik hodin je nahradily autobusy, řekl v pondělí ČTK mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal doplnil, že škody jsou odhadnuty na devět milionů korun, z toho je osm milionů korun škoda na vlaku a jeden milion škoda na poškozené trati.

Foto: Drážní inspekce

Část vlaku vykolejila zřejmě na výhybce.

Podle Gavendy při posunování prázdné vlakové soupravy bez cestujících vykolejil zřejmě jeden podvozek ve střední části soupravy.

Poškodil se přitom železniční svršek, výhybka a částečně i trakční vedení. Okolnosti události na místě prověřuje Drážní inspekce.

Její mluvčí Drápal řekl, že podle dosavadních zjištění byla souprava posunována až za návěstidlo určené pro posun. Část vlaku vykolejila zřejmě na výhybce.

Za srážku může neudržovaná kolej, tvrdil u soudu strojvedoucí z Domažlicka

Krimi

Teprve po vyšetření nehody, která se stala před 10:00, lze soupravu vrátit na koleje a odvézt. Kdy bude na trati plně obnoven provoz, zatím nelze přesně říci, dodal Gavenda.

Reklama

Výběr článků

Načítám