Hlavní obsah

Při nehodě patrového autobusu v Mohelnici 19 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOHELNICE

V Mohelnici na Šumpersku havaroval v neděli nad ránem patrový autobus plný polských turistů. Horním patrem narazil do podjezdu. Devatenáct lidí je zraněno, z toho čtyři vážněji. Nikdo není v ohrožení života.

Článek

"Polský dvoupodlažní autobus se 62 lidmi středního a staršího věku vjel kolem 04:00 do podjezdu pod železniční tratí, který je nižší než výška vozidla. Narazil do podjezdu horním patrem," uvedl šéf olomoucké záchranné služby Milan Brázdil.

Při nehodě utrpělo 15 lidí lehké zranění, čtyři cestující se zranili vážněji. "Všichni jsou ale mimo ohrožení života," dodal Brázdil. U nehody zasahoval kromě sanitních vozů také vrtulník. Zraněné záchranáři rozvezli do nemocnic v Olomouci, Šumperku a Šternberku.

Policie nehodu vyšetřuje. "S největší pravděpodobností ji zavinil řidič. Vyšetřování ale není ukončeno," řekl operační důstojník šumperské policie. Doplnil, že podjezd je po nehodě uzavřen a motoristé musejí místo objíždět.

Podle Jana Kučery z Drážní inspekce havárie zpomalila provoz vlaků. "Kvůli prohlídce mostu byla do 06:30 snížena rychlost vlaků na pět kilometrů za hodinu. Ukázalo se, že most není poškozen, proto byl obnoven normální provoz," uvedl Kučera.

Autobus se vracel podle šéfa olomoucké záchranné služby z Chorvatska, kde byli polští turisté na dovolené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám