Hlavní obsah

Přes dva tisíce zpráv a pak nůž u krku těhotné dívky. Expřítel dostal 2,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

S rozchodem se svou přítelkyní se nedokázal vyrovnat 27letý Nikolas Pilár. Ještě nedospělou dívku, která už doma měla malou holčičku a s Pilárem čekala syna, totiž bombardoval více jak dvěma tisíci zpráv na mobilní telefon. V nich jí vyhrožoval a nakonec se vypravil i k ní domů, kde ji ohrožoval nožem. Za několik trestných činů mu odvolací soud v Brně uložil 2,5 roku vězení.

Nikolas Pilár u soudu.Video: Petr Kozelka, Novinky

 
Článek

Trest padl za vydírání, nebezpečné vyhrožování a porušování domovní svobody. Rozhodnutí odvolacího soudu o dvouapůlletém trestu je pravomocné.

Zprávami zasílanými jak v podobě SMS, tak přes sociální sítě, Pilár expřítelkyni uháněl čtyři měsíce. Pohříchu nešlo o láskyplné vzkazy. „Od poškozené vyžadoval, aby dítě, které nosí, mu dala do péče, jinak ji zabije, zabije i to dítě a také, že zabije její první dceru,“ stálo v rozsudku Okresního soudu ve Znojmě, který případ řešil v první instanci.

„Nebo že pokud mu nedá to dítě, tak si stáhne fotografie její první dcery a tyto fotografie nabídne nějakým úchylákům, přičemž tyto zprávy psal také její kamarádce, po které žádal, aby poškozenou vytáhla ven, že jí zabije malou,“ zjistil ze zpráv soud.

Stalker u bytu své expřítelkyně zapálil hřbitovní svíčku. Ženě hrozil zabitím

Krimi

Loni na podzim se Pilár navíc vydal k bývalé přítelkyni domů. Na dívku, která byla v šestém měsíci těhotenství, si přinesl nůž s dvaceticentimetrovou čepelí.

„Nejprve poškozené ležící na posteli slovně vyhrožoval a pak jí se slovy ,chceš píchnout nebo podříznout‘ přiložil ke krku kuchyňský nůž,“ zjistili vyšetřovatelé.

Nejdřív znojemský soud Pilára poslal na dva a půl roku do vězení, s tím se ale muž nesmířil a verdikt se pokusil zvrátit odvoláním k brněnskému krajskému soudu. Nijak nezapíral, že dívce psal, ovšem rozhodně popíral, že by na ni vytáhl nůž.

„Před soudem nebyla poškozená vůbec vyslechnuta. Sice ještě neměla osmnáct let, ale její svědectví je jediný přímý důkaz proti mému klientovi, že to vnímáme jako narušení spravedlivého procesu,“ argumentoval mužův obhájce s odkazem na to, že dívka vzhledem k věku byla vyslechnuta jen u policie a u soudu se její výpověď jen četla.

Víte, když se dvě cikánské rodiny pohádají, hrozně se u toho lže.
příbuzná obžalovaného

Státní zástupce oponoval, že Pilár ještě vyvázl lacino. „Zasílání zpráv by bylo možné kvalifikovat i jako stalking. Takové jednání by mohlo být hodnoceno přísněji,“ přemítal žalobce.

„Víte, když se dvě cikánské rodiny pohádají, hrozně se u toho lže,“ dokazovala pak nevinu před jednací síní příbuzná obžalovaného.

Senát v čele s Markétou Jirsovou ale neměl pro odvolání pochopení. „Poškozená byla vyslechnuta za účasti obhájce obžalovaného. Navíc to není jen její výpověď, která obžalovaného usvědčuje. Je to i výpověď dívčiných rodičů, kteří do bytu přišli, když je dcera zavolala,“ upozornila Jirsová.

„Jednání obžalovaného mohlo být kvalifikováno přísněji, ovšem protože se státní zastupitelství neodvolalo, nemohli jsme to napravit. Obžalovaný byl už opakovaně odsouzen, zjevně si nevzal žádné ponaučení, a tak nebylo možné uvažovat o jiném než nepodmíněním trestu. Hrozilo mu až osm let, takže v žádném případě nejde o nepřiměřeně přísný trest,“ dodala soudkyně.

Odmítnutý ctitel z Klatovska volal 50krát denně, nakonec přišel s benzinem a nožem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám