Hlavní obsah

Před soudem stanuli lupiči, kteří si chtěli přilepšit na Vánoce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Šest loupežných přepadení mají na svědomí dva mladí lupiči, kteří ve středu poprvé stanuli před Krajským soudem v Ostravě. Loni v prosinci v hernách ve Frýdku-Místku ohrožovali nožem personál a dožadovali se peněz. Celkem si odnesli hotovost ve výši přes 300 tisíc korun. Část peněz se podařilo policii zajistit, část škody poškozeným firmám zaplatili.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Josef Muroň, který je hlavním obžalovaným, i jeho kamarád J. B., jenž měl za úkol při některých přepadeních hlídat, trestnou činnost doznali a okradeným ženám se omluvili. Jedna z přepadených barmanek kvůli přepadení trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Muroň u soudu odmítl vypovídat, ale kriminalistům se ke všemu přiznal a podstatnou část peněz vrátil, jeho komplic při své výpovědi nešetřil lítostí. Za vše podle něj může mladická nerozvážnost.

„Celé to bylo z velké blbosti. Vím, že to byla velká chyba. Je mi to líto,“ vypověděl u soudu. Na rozdíl od Muroně není ve vazbě a je stíhán na svobodě. Přiznal, že jeho motivem byla snaha pomoci kamarádovi a získat za to nějaké peníze. „Věděl jsem, že když Pepa bude něco mít, tak mi něco dá,“ řekl.

Hlavní líčení bude v následujících dnech pokračovat výslechy svědků, přepadených barmanek i soudních znalců. Zatím není jasné, kdy bude vyhlášen rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám