Hlavní obsah

Prchající zloději odhodili obušek i drogy. V poli na Domažlicku je našel policejní pes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahořany

Čtyřiatřicetiletý muž a o tři roky starší žena prchali od rodinného domu na Domažlicku, odkud sebrali jízdní kola. Při útěku odhodili teleskopický obušek i několik krabiček s pervitinem a marihuanou. Ve vzrostlém řepce, kde se schovali, je ale nakonec vyčmuchal policejní pes Appolo.

Policejní pes vypátral zloděje v řepkovém poli.Video: Policie ČR

 
Článek

Událost se stala 10. června kolem půl šesté večer v Bořicích, které jsou částí Zahořan, policisté o ní ale informovali až tuto středu. Na tísňovou linku volala majitelka domu, jež si všimla, jak zloději odvážejí jejich bicykly.

„Oznamovatelka a její manžel se za nimi vydali a po chvilce je dostihli. Dvojice ovšem odhodila kola a začala utíkat do řepkového pole. Manžel oznamovatelky se oba pokusil zastavit, ale muž s teleskopickým obuškem mu pohrozil, ať ho nechá být,“ popsala policejní mluvčí Eva Červenková.

Foto: Policie ČR

Policejní pes vypátral zloděje v řepkovém poli.

Manželé proto raději kontaktovali policii. Do Bořic poté dorazila hlídka se psem Appolem, jenž se vydal po stopě. V poli našel věci, které dvojice odhazovala. Vyčmuchal obušek i několik krabiček s drogami.

„Uvnitř byl pervitin a marihuana. Appolo nejdříve vypátral muže schovaného ve vzrostlé řepce, který se ho snažil kopnout. Nakonec ale dotyčný začal spolupracovat,“ upřesnila Červenková.

Ze svého úkrytu pak vylezla i žena, jež se policejního psa bála. „Oba jsme na místě zajistili a následně jim sdělili podezření ze spáchání krádeže,“ dodala.

Řidič na Českokrumlovsku ujížděl policistům, pak utekl do lesa. Vypátral ho policejní pes

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám