Hlavní obsah

Řidič na Českokrumlovsku ujížděl policistům, pak utekl do lesa. Vypátral ho policejní pes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Scénu jako z akčního filmu zažili koncem března jihočeští policisté. V pátek v noci chtěli zkontrolovat osobní auto, které projíždělo českokrumlovskou Budějovickou ulicí. Řidič (46) ale na výzvu nereagoval a začal policejní hlídce ujíždět směrem na Kájov a dál na Černou v Pošumaví. Dopadl ho až policejní pes.

Bez řidičáku ujížděl řidič policiiVideo: Policie ČR

 
Článek

„Jízda řidiče byla velmi nebezpečná. Nejenže jel rychlostí přesahující 170 kilometrů v hodině, ale navíc ujížděl se zhasnutými světly. U obce Milná vjel na lesní cestu. Tady nechal auto a utekl do lesa,“ popsal policejní honičku mluvčí českokrumlovské policie Miroslav Šupík.

Policisté na pomoc přivolali psovoda se psem Begganem. Ten zanedlouho prchajícího řidiče v lese vypátral.

„Muž byl následně na místě pod hrozbou namířené střelné zbraně zadržen. Policisté zjistili, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, který mu končí v roce 2025. V jeho autě se navíc našly věci pocházející z trestné činnosti,“ dodal policejní mluvčí s tím, že muže čeká soud.

Za porušení zákazu řízení, ujíždění policejní hlídce i krádeže mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Při záchraně fenky z bahna šel strážník v Hluboké do trenek

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám