Hlavní obsah

Prchající zloděj udělal osudnou chybu, podzemní šachta nebyla průchozí

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Snaha utéct před přivolanou policií z místa činu podzemím byla neúspěšná pro 24letého muže, který se vloupal do restaurace v Ostravě-Porubě. Před policisty, kteří obklíčili budovu, se ukryl do podzemní šachty, ze které ovšem východ nenašel. Zloděje pak záhy vyčenichal policejní služební pes.

Článek

O případu krádeže z pondělka informovala ve čtvrtek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Zloděj podle ní do restaurace vnikl přes rozbité okno. Přivolaní policisté počítali s tím, že pachatel je stále uvnitř, a tak začali střežit únikové cesty.

Podzemní šachtu považoval za únikovou trasu z objektu
policie

„Na výzvu k opuštění budovy nikdo nereagoval, psovod proto nasadil psa Ikara. Pes postupoval důkladně, v zadní části objektu se zastavil v prostoru chodby u kovového poklopu nad podzemním prostorem,“ uvedla mluvčí s tím, že po odstranění kovového plátu policisté objevili schovávajícího se muže s batohem s kradenými věcmi.

„Podezřelý se k činům přiznal. Podzemní šachtu považoval za únikovou trasu z objektu,“ potvrdila mluvčí. Muž byl obviněn z několika trestných činů. Podle policie byl už v minulosti odsouzen za krádež k nepodmíněnému trestu.

„Zjistili jsme, že není podezřelý pouze z jediného skutku z místa, kde byl zadržen,“ dodala Holčáková s tím, že je podezřelý i z krádeže jízdních kol v jednom z domů v Ostravě-Porubě a z pokusu o další vloupání do provozovny řeznictví v Ostravě-Hrabůvce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám