Hlavní obsah

Pozůstalí po Ratmíru Rathovi nedostanou zpět osm miliónů, rozhodl soud

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pozůstalí po zemřelém Ratmíru Rathovi nedostanou zpět přes osm miliónů korun, které zabavila policie v květnu 2012 při domovní prohlídce po zatčení jeho syna Davida Ratha. V úterý o tom rozhodl Městský soud v Praze, který definitivně zamítl žalobu Ratha staršího, zastupovaného správcem pozůstalosti.

Foto: Novinky

Ratmír Rath u soudu. Archivní snímek

Článek

Předseda odvolacího senátu Jan Klašterka konstatoval, že nelze cestou občanského soudního řízení požadovat vydání věci (peněz), která byla zajištěna v rámci trestního řízení s Davidem Rathem. Potvrdil tak původní verdikt Obvodního soudu pro Prahu 7 z předloňského července.

Správce pozůstalosti Ratmíra Ratha Jan Vondráček po rozsudku na dotaz Práva uvedl, že podá dovolání k Nejvyššímu soudu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ratmír Rath zemřel v říjnu 2014 pravděpodobně v souvislosti s problémy se srdcem. [celá zpráva]

Policie peníze zabavila při domovních prohlídkách v Rathově domě v Hostivici. Rath starší v červenci 2014 tvrdil, že peníze nejsou jeho syna Davida. Ratmír Rath si podle svých slov vydělal peníze dříve za práci lékaře v zahraničí a také z pronájmu restaurace, kterou rodina získala v restituci.

Související téma:

Foto: Petr Hloušek, Právo

U Krajského soudu v Praze pokračoval proces s exhejtmanem Davidem Rathem.

David Rath je zatím nepravomocně odsouzen k 8,5 roku vězení za korupci u veřejných zakázek. Státní zástupce podal odvolání, protože požaduje pro Ratha vyšší trest a zabavení veškerého majetku. Odvolal se i bývalý středočeský hejtman. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám