Hlavní obsah

Požár ve volební místnosti na Děčínsku vyhnal komisi s voliči do hospody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Oleška

Prezidentské volby na Děčínsku narušil v pátek odpoledne v jedné z volebních místností požár. Hasiči likvidovali plameny, které se šířily v izolaci komínu ve vesnici Nová Oleška. Komise se s voliči provizorně přestěhovala do restaurace.

Foto: SDH Markvartice

Požár ve volební místnosti na Děčínsku

Článek

Požár vypukl ve volební místnosti v Nové Olešce, která je součástí obce Huntířov na Děčínsku. Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči.

Ještě před příjezdem požárníků se všichni přítomní evakuovali, hasiči neupřesnili, o kolik lidí se jednalo.

Podle dobrovolných hasičů, kteří o zásahu informovali na Facebooku, se při průzkumu v dýchací technice zjistilo, že hořela izolace od komínového tělesa pod stropním podhledem.

Foto: SDH Markvartice

Požár ve volební místnosti na Děčínsku

Hasiči plameny zlikvidovali a rozebrali sádrokarton kolem komínu, načež prostor odvětrali.

Podle serveru Děčínského deníku se musela volební místnost narychlo přestěhovat z kulturního domu na Nové Olešce do restaurace Myslivna na Staré Olešce, která rovněž spadá pod Huntířov.

„Volby se přesunuly. Máme celkem tři volební okrsky, jeden z nich je ve Staré Olešce a tam se přesunul tým z Nové Olešky. Prakticky jsou teď všichni v jednom domě, akorát jedna volební místnost je na sále a druhá na chodbě,“ řekla Právu asistentka starostky Dita Ihnát Jandová.

„Vzniklo to krátce před zahájením voleb, tak se musely narychlo řešit některé organizační věci. Dokonce tam byla vpodvečer kontrola z krajského úřadu a všechno bylo v pořádku,“ doplnila Ihnát Jandová.

Na Šumpersku hořel dům. Při hašení se propadla střecha stodoly

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám