Hlavní obsah

Na Šumpersku hořel dům. Při hašení se propadla střecha stodoly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za více než milion korun si vyžádal požár rodinného domu a hospodářské budovy, který v noci na úterý likvidovali hasiči v Polici na Šumpersku.

Foto: HZS Olomouckého kraje, Bez zdroje

Hasiči likvidovali požár domu na Šumpersku.

Článek

Na místě zasahovalo osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Plameny pohltily střešní konstrukci obou budov. Čtyři obyvatelé domu se dostali do bezpečí. Nikdo nebyl zraněn. Majetek za další dva miliony hasiči zachránili.

„Požár byl nahlášen na naše operační středisko půl hodiny po půlnoci s tím, že hoří hospodářské stavení a oheň přeskakuje i na rodinný dům, kde jsou čtyři lidé. Ti se naštěstí dostali do bezpečí ještě před příjezdem jednotek,“ řekl Právu mluvčí krajských hasičů Radek Buryánek. Hasiči odvezli také dva elektromobily z okolí domu.

Foto: HZS Olomouckého kraje, Bez zdroje

Hasiči likvidovali požár domu na Šumpersku.

Během hasebních prací se zřítila střecha nad hospodářským stavením. „Bránili jsme rodinný dům, aby se plameny nešířily do obytných částí,“ uvedl mluvčí. Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích. Využili velkoobjemové cisterny.

Střešní konstrukci rozebrali a dohasili skrytá ohniska, ke kontrole použili termokameru. „Objekt jsme odvětrali. Jeho obyvatelé využili náhradního ubytování u příbuzných,“ dodal Buryánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám