Hlavní obsah

Požár slámy ve Skašticích se po třech dnech podařilo uhasit

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtyřiapadesáti hodinách zásahu profesionálních a dobrovolných hasičů se v pondělí před večerem podařilo lokalizovat požár ve Skašticích na Kroměřížsku. S ohněm, který zachvátil slámu, seno a další materiál včetně velkoobjemového skladu a strojů, se třicet jednotek hasičů potýkalo od sobotního dopoledne.

Článek

„Velitel zásahu ohlásil likvidaci požáru. Po 54 hodinách zásahu tak hasiči redukují své počty jednotek ve Skašticích. Na místě byla nařízena nutná dohlídka po požáru, která bude trvat do úterního rána a vystřídají se v ní čtyři jednotky dobrovolných hasičů,“ řekl v pondělí večer mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Na místě shořelo asi 30 tun slámy a sena, dalších 200 tun materiálu je zničeno kouřem a vodou. Škoda dosáhla nejméně 17 miliónů korun. Vyšetřovatelé konstatovali, že nejpravděpodobnější příčinou vzniku požáru mohlo být samovznícení slámy nebo nedbalost.

„Pozornost hasičů jitří obava z možného samovznícení vodou prolité slámy vyvezené na venkovních plochách. Její vrstvu hasiči snížili. Nemělo by docházet k nebezpečnému zvyšování teploty na kritickou mez, a to ani v horku, pokud by přišlo i v příštích dnech,“ řekl Mitáček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám