Hlavní obsah

Požár půdy vyhnal z ostravského bytového domu 28 lidí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Škodu za půl milionu korun způsobil v noci na středu požár na půdě bytového domu v ostravské městské části Nová Ves. Dům muselo narychlo opustit 28 lidí, jeden člověk skončil v péči lékařů poté, co se nadýchal zplodin.

Požár půdy v OstravěVideo: HZS

 
Článek

O požáru ve středu informoval mluvčí hasičů Lukáš Popp. Požár vypukl krátce po půlnoci.

„Na místo byly vyslány celkem tři cisterny, jeden automobilový žebřík, jedna automobilová plošina a také evakuační autobus, ve kterém našlo dočasné zázemí 27 osob, které samovolně opustily bytový dům během zásahu hasičů,“ sdělil mluvčí.

V Beskydech vyhořela zděná chata

Krimi

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu během 40 minut, a to i za pomocí termokamery, neboť půdní prostory byly silně zakouřené a viditelnost tak byla nulová.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár půdy v Ostravě

„Likvidace požáru zabrala hasičům následně další hodinu. Na odvětrání zakouřených prostor použili hasiči přetlakovou ventilaci a také pomáhali speciálním průmyslovým vysavačem odsát vodu ze tří bytů, které se nacházely pod místem požáru,“ dodal mluvčí. Příčina vzniku požáru zatím není jasná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám