Hlavní obsah

Požár na Domažlicku zničil veteránské motorky

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradiště

Rozsáhlý požár truhlářské dílny v Hradišti na Domažlicku likvidovali v noci na pondělí hasiči. Plameny zničily také několik historických motocyklů zaparkovaných v podkroví stavby. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Požár truhlárny na Domažlicku

Článek

Budova začala hořet kolem druhé hodiny ráno. Podle mluvčího hasičů Petra Poncara plameny zasáhly celou dílnu a bylo nutné hasit pouze zvenčí.

„Uvnitř objektu byly zatížené stropní konstrukce, a hrozilo tedy riziko propadnutí stropů, zásah byl proto veden po obvodu budovy,“ upřesnil mluvčí.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Požár truhlárny na Domažlicku

Ono zatížení představovalo zhruba padesát historických motorek uskladněných v podkroví v další části stavby, ve které je dílna na opravu těchto strojů.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Požár truhlárny na Domažlicku

Požár se obešel bez zranění, otázkou ale zůstává výše škody. Vyšetřovatelé cifru zatím nestanovili, lze ale podle nich očekávat vysoké číslo. „Na místo dorazily ráno týmy vyšetřovatelů kriminální policie a hasičů. Škoda bude dost vysoká vzhledem k zařízení truhlárny a k uskladněným motorkám,“ uvedl Poncar.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Požár truhlárny na Domažlicku

„Šlo o zděnou zemědělskou budovu, v jejíž druhé polovině byla dílna na renovaci veteránů motorek, v objektu jich bylo podle majitele asi 50," sdělila ČTK mluvčí policie Dagmar Brožová. Co se týče příčiny požáru, vyšetřovatelé podle ní nevylučují ani nedbalost.

Reklama

Výběr článků

Načítám