Hlavní obsah

Požár kuchyně vyhnal z ostravského paneláku desítky lidí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než tři desítky lidí musely v noci na sobotu opustit panelový dům na ostravském sídlišti Dubina, kde v kuchyni jednoho z bytů vypukl požár. Dvacet lidí uteklo po svých, dalších dvanáct evakuovali hasiči. Jeden popálený muž skončil ve vážném stavu v nemocnici, záchranka ošetřila dalších pět žen.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Požár zachvátil kuchyň panelového domu o půl druhé v noci, hořet začalo ve čtvrtém patře. „Dvanáct lidí museli hasiči vyvést ven, a to i pomocí speciálních vyváděcích masek s filtrem,“ uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák. Požár byl zlikvidován jedním vodním proudem, k odvětrání hasiči nasadili přetlakovou ventilaci.

Záchranáři na místě ošetřovali šest lidí. „Popáleniny horních končetin utrpěl muž, jehož totožnost záchranná služba nezná. Pacient byl mimo přímé ohrožení života, po ošetření popálených ploch a podání léků byl sanitním vozidlem přepraven do popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl

Při požáru se nadýchalo zplodin hoření pět žen ve věku šestadvaceti až dvaasedmdesáti let. „Dvě z nich byly po vyšetření ponechány na místě zásahu, jejich přeprava do zdravotnického zařízení nebyla nutná. Další tři byly s lehkou až středně těžkou intoxikací transportovány do nemocnic,“ dodal Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám