Hlavní obsah

Požár haly na Hodonínsku: Propadly se stropy, hasiči vyhlásili zvláštní stupeň poplachu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zvláštní stupeň požárního poplachu vyhlásili v pátek večer jihomoravští hasiči kvůli požáru haly v průmyslovém areálu ve Ždánicích na Hodonínsku. Na místě zasahovali i v sobotu v ranních hodinách.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár haly ve Ždánicích

Článek

K požáru byli hasiči přivoláni krátce před devatenáctou hodinou. Na místo vyrazily jednotky ze širokého okolí.

Nejprve hasiči vyhlásili třetí a kolem půl deváté následně zvláštní, tedy nejvyšší, stupeň požárního poplachu. Souviselo to s tím, že se v hale propadly stropy, a tak se dalo hasit jen pomocí výškové techniky.

Několik hasičů se lehce zranilo, podle předběžných informací čtyři. Ošetřeni byli na místě.

Hasiči varovali, že není možné vyloučit únik nebezpečných látek. Na místo vyslali chemická laboratoř k monitorování ovzduší. „Preventivně by ale lidé v okolí neměli větrat a měli by se zdržovat doma,“ apeloval večer mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Možný únik nebezpečných látek řešili hasiči s vedením firmy, jejíž hala hoří.

Foto: čtenářka Novinek

Požár ve Ždánicích

Před možnými nebezpečnými látkami varoval i web města Ždánice. „V areálu CVP Galvanika vypukl požár, žádáme občany, aby si zavřeli všechna okna a zdržovali se pokud možno uvnitř budov,“ stálo ve výzvě.

Sociální sítě zaplnily fotografiemi a videozáznamy, které zachycují mohutný sloup dýmu a plameny šlehající vysoko na střechou haly.

Hasiči do akce nasadili i dron, díky záběrům z výšky tak měli lepší přehled o poškození budovy.

V sobotu nad ránem hasiči ukončili hašení z výškové techniky. Chemická laboratoř celou noc monitorovala ovzduší, ale v okruhu deseti kilometrů nezjistila žádné nebezpečné koncentrace závadných látek.

Dopoledne na místo nastoupí vyšetřovatelé, kteří budou pátrat po příčinách vzniku požáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám