Hlavní obsah

Požár digestoře v bistru vyděsil Brňany před nádražím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chaos, houkání sirén. Hasiči, strážníci, policisté. Na nejvíce frekventovaném místě v Brně před hlavním nádražím zasahovalo v pátek odpoledne jedenáct požárních jednotek a další složky integrovaného záchranného systému. Z asijského bistra v budově Letma před hlavním nádražím se začal valit dým. Lidem to připomnělo tragický požár na stejném místě před mnoha lety, při němž zemřeli dva hasiči.

Foto: Miroslav Homola, Novinky

Požár před nádražím v Brně vyvolal druhý stupeň hasičského poplachu

Článek

„Vzhledem k závažnosti popisované situace, která byla ohlášena osm minut po čtrnácti hodinách, jsme vyhlásili druhý stupeň poplachu a na místo se sjelo jedenáct jednotek. Nakonec byla zastavena přednádražní doprava. Záhy jsme zjistili, že šlo o požár digestoře v přízemí obchodního domu Letmo,“ řekl Novinkám mluvčí HZS JMK Jaroslav Mikoška.

Jak doplnila mluvčí zdravotnické záchranné služby Michaela Bothová, zdravotníci na místě ošetřili dvě osoby. „Jedna byla po ošetření propuštěna, druhá byla po nadýchání zplodin odvezena k dalšímu ošetření do nemocnice,“ uvedla mluvčí.

Obchodní dům Letmo, ve kterém nově sídlí i Česká pošta, je pro brněnské hasiče doslova pietním místem. Právě zde totiž uhořeli při likvidaci požáru kasina dva jejich kolegové David Kožuský a Jaroslav Gargula. Letos tomu bylo dvaadvacet let, co se tato tragická událost, kterou u vchodu do multifunkčního, hojně navštěvovaného centra připomíná působivá plastika ve sloupu budovy, jež se nachází na nejfrekventovanějším místě Brna před hlavním nádražím.

„Byl to zpočátku dost děsivý zážitek. Přijížděli hasiči, lidé, kteří byli na straně ulice, kde Letmo stojí, prchali od budovy, ze které se valil kouř. Nikdo pořádně nevěděl, co se děje, ale myslím, že mnohým starším se vybavil velký požár, který si zde vzal dva životy,“ řekl Novinkám jeden ze svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám