Hlavní obsah

Pospíchám, uhni! Bezohledný řidič se lepil v Brně zezadu na auta, policisty přehlédl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Spěch na cestě do práce byl dostatečným důvodem panovačnému řidiči pro bezohlednou jízdu v osobním autě v Brně, kde si nebezpečným najížděním vynucoval od ostatních šoférů, aby mu uvolnili místo. Jistota, že mu patří silnice, ho zřejmě zaslepila natolik, až si nevšiml policejního auta.

Bezohledný řidič v BrněVideo: Policie ČR

 
Článek

O incidentu z konce minulého týdne v pondělí informoval mluvčí policie Petr Vala.

„Čtyřicetiletý řidič na přivaděči do jihomoravské metropole si tzv. lepením na kufr od ostatních řidičů vynucoval volný průjezd. Jeho hazard přitom náhodou natočila palubní kamera policejního vozu, kterého si muž za volantem ke své smůle vůbec nevšiml,“ popsal mluvčí.

Značnou míru riskování podezřelého řidiče doložila jedna ze svědkyň, kterou byla mladá řidička auta Škoda Octavia - rychle jedoucího vozidla si podle policie všimla až na poslední chvíli, když už bylo nebezpečně blízko.

Foto: Policie ČR

Řidič riskoval najížděním do aut před sebou

Opilý řidič kličkoval na dálnici D1 a popíjel kolu s rumem. Nadýchal čtyři promile

Krimi

„Muže pospíchajícího ráno do práce nakonec zastavila až rozsvícená policejní stopka. Jeho přestupek policisté oznámili správními orgánu, kde mu hrozí až několikatisícová sankce,“ zmínil Vala.

Řidič se měl dopustit nedodržení bezpečné vzdálenosti za vozidlem. Statistiky ukazují, že podobný hazard patří k nejčastějším příčinám dopravních nehod.

„Brzdná dráha v osmdesátikilometrové rychlosti je na suché vozovce minimálně kolem padesáti metrů. K tomu je ale potřeba přičíst reakční dobu řidiče, technický stav vozidla, prodlevu brzd a náběh brzdového systému. Řidičům může pomoct jednoduché pravidlo dvou sekund, kterým mohou snadno zkontrolovat svou vzdálenost od druhého vozidla,“ upozornil mluvčí.

Ještě větší odstup by podle policie měli mít řidiči náklaďáků. „Nejhůře ale na tom jsou samozřejmě motocyklisté. Těsná jízda motorky za vozidlem se při prudkém brzdění rovná téměř jisté nehodě,“ dodal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Bezohledný řidič v Brně

Motorkář riskantně předjížděl, po nehodě vzplálo auto s ženou a dítětem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám