Hlavní obsah

Opilý řidič kličkoval na dálnici D1 a popíjel kolu s rumem. Nadýchal čtyři promile

Velký Beranov

Provoz na dálnici D1 ve čtvrtek ráno ohrožoval nebezpečnou jízdou šofér dodávky, se kterou různě kličkoval. Policii se ozvali kolemjedoucí řidiči, kteří za volantem vozidla viděli muže se skloněnou hlavou. Policisté dodávku zastavili a uvnitř našli muže bez řidičáku a s bezmála čtyřmi promile alkoholu v dechu.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Několik řidičů z dálnice D1 se ve čtvrtek po 6:30 policii ozvalo s tím, že jeli kolem dodávky, která nebezpečně kličkuje, jednalo se například o 89. a 119. kilometr ve směru na Brno.

„Oznamovatelé měli dokonce podezření, že by tento řidič mohl být opilý. Jeden z nich uvedl, že má skloněnou hlavu a vypadá, jako kdyby za jízdy něco popíjel,“ informovala v pátek o případu mluvčí policie Dana Čírtková.

Policejní hlídka zastavila dodávku na 134. kilometru. Auto řídil 30letý muž ze Slovenska, který měl namířeno do vlasti.

Pil jsem minerálku, jedu pro mléko. Řidič na Vyškovsku zapíral vodku prokládanou pivem

Krimi

„Za volant usedl, i když nevlastní řidičské oprávnění. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl 3,91 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiče zajistili a převezli ho na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve,“ upřesnila mluvčí s tím, že po popíjení koly s rumem skončil na záchytce.

Případ se podle mluvčí řeší ve zkráceném řízení a řidič je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky, není to ale všechno.

„Na základě výpovědi provozovatele vozidla Citroen Jumpy bylo zjištěno, že řidič užil k jízdě motorové vozidlo bez vědomí a souhlasu jeho vlastníka, a tím je podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci.

Auto cukalo, stěrače stíraly. Řidiče po lahvi vodky zastavila policie v Jičíně

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám