Hlavní obsah

Policisté z Mošnova byli potrestáni

Právo, jog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Tři policisté, kteří minulý týden v Mošnově na Novojičínsku odmítli pronásledovat zloděje s odůvodněním, že jim končí služba, si v pondělí vyslechli rozhodnutí o trestech.

Článek

"V jednom případě jsem se rozhodl pro snížení hodnosti o jeden stupeň, v dalších dvou jde o různé krácení platu," uvedl novojičínský okresní policejní ředitel Karel Třetina.

Pachatele i ukradený materiál se podařilo zjistit v dalších dnech. Mošnov staví centrum pro mládež, kde by byla např. internetová kavárna a další prostory pro mladé, ale v posledních týdnech se v noci ze staveniště ztrácel materiál a nářadí.

Občané se rozhodli stavbu hlídat a to se nakonec vyplatilo. Zloděje viděli a zavolali policii, ale dva policisté projevili mimořádnou neschopnost. "Policisté doběhli ke zdi, ale dál ho nepronásledovali. Řekli mi, že jim právě končí směna a musejí se vystřídat. Sedli do auta a zmizeli," řekl starosta Mošnova Roman Máca (SNK).

Připadal si jako ve zlém snu. "Hned na druhý den jsem podal na policisty stížnost a trestní oznámení na zloděje," konstatoval minulý čtvrtek. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám