Hlavní obsah

Policisté nechali utéct zloděje, skončila jim služba

Právo, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOŠNOV

Lidé z Mošnova na Novojičínsku policistům naservírovali zloděje jako na podnose. Jenže strážci zákona zcela selhali. Zloděj v letech jim upláchnul a podle mošnovského starosty odmítli muže pronásledovat s tím, že jim skončila směna a musejí se vyměnit.

Článek

"Připadal jsem si jako ve zlém snu nebo v Kocourkově. Hned na druhý den jsem podal na policisty stížnost a trestní oznámení na zloděje," konstatoval mošnovský starosta Roman Máca (SNK).

Obec staví centrum pro mládež, kde by byla internetová kavárna, společenská místnost a další prostory pro mladé. Z evropských fondů dokonce získala přes pět miliónů korun. Jenže v posledních týdnech se v noci ze staveniště ztrácel materiál a nářadí.

"Rozhodli jsme se pro malou pastičku. Střešní tašky dostaly obecní razítko s podpisem a v sousedním domě pořád někdo hlídkoval," prozradil starosta. V pondělí v noci spadla klec. Jejich podezření se potvrdilo. Kradl nedaleko bydlící 58letý vysloužilý armádní důstojník. "Policisté ho jistě znají, podobné prohřešky má i z minulosti," dodal Máca.

Hlídač okamžitě volal starostu, ten vytočil tísňovou linku 158. Za chvíli přijela dvojice policistů. "Když za ním vyrazili, dal se na útěk. Vběhl na hřbitov, přelezl zeď a pokračoval do pole. Policisté doběhli ke zdi, ale dál ho nepronásledovali. Řekli mi, že jim právě končí směna a musejí se vystřídat. Sedli do auta a zmizeli," povzdychl si starosta.

Vrátil se na místo činu

Přesto se náhodně objevila ještě jedna šance na chycení lapky. Zloděj šel obhlédnout, co se na místě činu děje, a lidé si ho všimli. Následoval další telefonát na policii. "Přijel stejný řidič s jiným policistou. Zase jim utekl, proto jsem žádal psovoda. To ale odmítli, že je škoda malá," popsal starosta.

To už nevydržel a neschopným policistům vynadal. "Byl jsem naprosto šokován. Policie sice umí zmlátit tančící mladé lidi, ale chytit jednoho zlodějíčka už ne." Proto se rozhodl pro stížnost.

"Podle starostova popisu událostí policisté opravdu pochybili. Nařídil jsem kontrolní šetření. Pokud se vše potvrdí, čeká je kázeňský trest," sdělil okresní policejní ředitel Karel Třetina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám