Hlavní obsah

Policisté si měli nechat zabavenou marihuanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO/NOVÁ LHOTA

Inspekce ministra vnitra prošetřuje aktivity cizinecké a pohraniční policie v Nové Lhotě na Hodonínsku. Podle dobře informovaných zdrojů tamní policisté vypátrali a sklidili úrodu na políčku s konopím a marihuanu pak chtěli použít pro vlastní potřebu.

Foto: PČR Trutnov
Článek

"Zatím není nikdo z ničeho obviněn. Prošetřuje se pouze to, jak bylo se zabavenou drogou naloženo," řekl mluvčí jihomoravské cizinecké policie Roman Skřepek. Podle něj je podezření, že policisté nepostupovali při nakládání se zabavenou drogou zákonem předepsaným způsobem. Neuvedl, o jaké množství marihuany údajně šlo.

Z informací, které ČTK získala z policejních zdrojů, vyplývá, že část marihuany neskončila po zabavení v policejním skladě. Nacházela se na policejním oddělení na místě, kde neměla co dělat. Některé zdroje mluví i o tom, že jeden z policistů si část odnesl domů. "To nyní v žádném případě nemohu komentovat. Šetření inspekce dále pokračuje a je nutné vyčkat na její závěry," dodal Skřepek.

Reklama

Související témata:

Související články

Vedení karlovarské policie postaveno mimo službu

Tři vysocí důstojníci z nejužšího vedení karlovarské policie jsou od úterý postaveni mimo službu a trestně stíháni v souvislosti s případem poštovní loupeže,...

Výběr článků

Načítám