Hlavní obsah

Policisté při pročesávání lesoparku v Praze našli kostru. Na místě je mordparta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté v neděli při pokračujícím rozsáhlém pátrání v Praze 5, kde už od soboty s krumpáči, lopatami i mačetami pročesávali lesopark, našli lidské kosti. Pátrání mělo souviset s podobným zásahem z loňského léta, kdy prohledávali oblast u Kladna v případu pohřešovaného člověka. Zda případy opravdu souvisejí, kriminalisté nepotvrdili s odkazem na očekávané expertízy.

Pokračující policejní pátrání v pražských JinonicíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Mluvčí policie Richard Hrdina v neděli odpoledne uvedl, že policisté našli kosterní ostatky. Nález by se měl týkat již probíhajícího vyšetřování, které vede 1. oddělení. Zatím to ale podle Hrdiny nelze potvrdit, protože budou následovat odborná zkoumání.

Zda se jednalo o kompletní kostru, mluvčí rovněž nesdělil.

Mluvčí již dříve uvedl bez dalších podrobností, že víkendové pročesávání zalesněného prostoru na okraji pražských Jinonic kolem stolové hory Vidoule se týká probíhajícího trestního řízení. Navíc vzkázal veřejnosti, že obyvatelům dotčené oblasti nehrozí žádné nebezpečí.

Policisté s krumpáči a mačetami pročesávali lesopark v Praze kvůli pohřešovanému

Krimi

Prověřování násilného činu by nasvědčovala přítomnost mimo jiné také kriminalistů z pražského 1. oddělení, známého jako mordparta, která vyšetřuje nejzávažnější násilné trestné činy.

Podle informací Novinek by akce mohla mít souvislost s podobně rozsáhlým pátráním, které loni v červenci proběhlo u Kladna.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pokračující policejní pátrání v Jinonicích

Tehdy více než týden také vybaveni různým nářadím určeným ke kopání v zemi, ve spolupráci s psovody a s lidmi z mordparty pátrali po pohřešovaném člověku.

Podrobnosti k případu ale dosud vyšetřovatelé s ohledem na pokračující prověřování nesdělili. Rovněž není oficiálně zřejmé, zda mají kriminalisté podezření, že by se pohřešovaný člověk mohl stát obětí násilného trestného činu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pokračující policejní pátrání v pražských Jinonicích

Svědek brutálního útoku v Hranicích: Ženu pobodal žárlivec, po ráně do krku zasadil další

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám