Hlavní obsah

Policisté obvinili muže, který měl způsobit smrt ženy nalezené v parku na Táborsku

Právo, orh
Planá nad Lužnicí
Aktualizováno

Za ublížení na zdraví s následkem smrti stíhají jihočeští kriminalisté muže středního věku v souvislosti se smrtí 46leté ženy, jejíž tělo nalezli kolemjdoucí 16. srpna v zámeckém parku v Plané nad Lužnicí na Táborsku. Policisté vyloučili jakoukoliv spojitost s násilným trestným činem, který vyšetřují na Písecku.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Policisté ve čtvrtek informovali, že ukončili fázi prověřování případu a stanovili právní kvalifikaci.

„Muži hrozí za ublížení na zdraví s následkem smrti až deset let vězení,“ uvedl k případu mluvčí táborské policie Miroslav Doubek.

Policie mapuje poslední kroky mrtvé ženy z Táborska a hledá svědky

Krimi

Policisté zároveň důrazně vyloučili, že by tento případ jakkoliv souvisel s násilným trestným činem, který vyšetřují na Písecku. „S tímto případem případ z Táborska nesouvisí,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Na Písecku hledají policisté už od sobotního odpoledne řidiče černého BMW 120 registrační značky 6P32567, který jej zapálil v Protivíně u lesa. „Zatím neznámý pachatel vozidlo zapálil v lese, mohl pak od něho odejít pěšky a někdo ho mohl vidět či potkat. Požár vozidla byl nahlášen krátce po 19. hodině,“ upřesnil Matzner. Policisté žádají případné svědky, aby volali linku 158.

Podle informací deníku MF Dnes policie v ohořelém voze našla ostatky dívky, která měla zemřít násilnou smrtí. Lidé v okolí se prý bojí chodit ven.

Policisté však tyto informace nepotvrdili. „Můžeme ujistit veřejnost, že lidem nehrozí nebezpečí,“ doplnil Matzner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám